Massage.

I måndags fick Mackan en vilodag och i tisdags fick han massage av Emelie. Hon tyckte att han var väldigt mjuk och fin i musklerna i rygg och rumpa, så hon la fokus på hals och bogar. Högerbogen var lite mer spänd än vänsterbogen, men så brukar det ju vara. Hon noterade också att Mackan flyttade bak höger framben – nästan som om han avlastade det lite. Hon försökte flytta honom så att han stod jämnt med frambenen men han flyttade hela tiden tillbaka högerbenet. Märkligt. 

Efter massagen så tog jag på repgrimman för att röra lite på Mackan i manegen. Jösses så mopsig han var. Egentligen hade jag bara tänkt att gå men i och med att han var så tyken så gjorde jag de sju lekarna och då blev han mycket lugnare. Najs!

I onsdags fick Mackan vila helt för jag mådde inte riktigt bra, så för min del blev det sängen istället för ridning.

I kväll red jag i manegen igen och hade då tempoväxlingar och övergångar i fokus. Till en början gick det så där med tempoväxlingarna eftersom Mackan ångade på som värsta ångloket, men efter lite galopp så var han lite mer reglerbar. Ibland känns det som om det går riktigt bra men ibland känns det som om det är långt till tävlingsformen. MEN det är väl bara att träna på…

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: