Peppad!

På vardagarna åker jag oftast buss till jobbet och har sedan i somras försökt ta mig igenom Sandmannen (Kepler) utan att lyckas. Min egen analys är att jag egentligen inte gillar den sortens spänning och tycker att det är lite otäckt, så jag låter bli att läsa/lyssna. Insåg att det var lika bra att skippa boken och satsa på en annan istället. Letade reda på en om mental träning som jag lyssnar på bussen till och från jobbet, vilket blir ca 40 minuter per dag. Perfekt! I dag när jag lyssnade så handlade det mycket om målbilder och att man måste ha en målbild och intala sig att man kan och att man duger. Målbild. Det hade jag en för ganska längesedan… Dags att damma av den igen, så det har jag gjort. Nu satsar jag på att snabbt komma iform igen så att jag kan komma lite närmare mitt mål.

Dagens ridpass var mer inriktat på form och aktivitet än de senaste, för då har jag mest lullat runt och motionerat min häst. I dag blev det övergångar i alla möjliga former och jag var noga med att Mackan skulle bära sitt huvud själv. Det blev ett riktigt roligt ridpass! Nu ser jag fram emot kommande ridpass och jag skall jobba stenhårt för att komma närmare mitt mål. I dag märkte jag att mina pilatesövningar har gjort susen, för jag kände mig starkare i bålen nu än tidigare. Najs!

I morgon blir det en helt annan aktivitet: träning för Jörgen Schwarz. Fokus på hantering och förhoppningsvis kanske jag kan få lite hjälp på traven för att få en självlastande häst. Det skall bli spännande!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: