”Elegant häst som bitvis tappar energi och bjudning.”

Då var det dags igen. Missade tyvärr tidigare en tävling på Åby som var inställd på grund av kvarka och två programridningar hos en annan klubb som var inställda av samma orsak, så nu var det riktigt kul att åka iväg. Dottern arbetade så maken fick följa med som hästskötare/hästhållare, vilket han gjorde galant. (Det var dock lite roligt att se att det var Mackan som hade kommandot när de promenerade på en stor äng och maken hade svårt att få Mackan åt det hållet han ville.)

Jag hade förberett mig noga och badat Mackan, sytt knoppar, putsat utrustningen och till och med lackat hovarna så att han skulle bli riktigt fin. Undrar om det var den känslan som gjorde att det gick så bra? Då jag oftast får kommentaren att det saknas energi och bjudning så hade jag som målsättning att rida lite mer framåt. Dessutom hade jag två mantran: ut med tuttarna samt förbered. Det gjorde nog susen också! 😉 Inför varje moment så tänkte jag ”förbered, förbered, förbered” och det fungerade! Kul! När jag gick av banan så hade jag en bra känsla och när min man sa att jag hade chans till en placering så var det riktigt kul. Jag hade varit nöjd även utan en placering, för på det stora hela så var poängen över lag bra och det var ju bara vår andra start i år. 😀

Häst: Machiavelli EC
Kategori: Stor häst
Arrangör: Olsegårdens Ridklubb
Typ av tävling: Regional
Domare: Karolina Svensson
Klass: LB:2 2003
Procent (heltal): 66
Procent (decimal): 17
Lagtävling: Nej
Placering: 4
Rosett: Röd

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: