Tre träningar på en vecka! Nyttigt!

Äntligen semester och möjlighet att nyttja tiden till mer än jobb och dessutom kunna vara flexibel vad det gäller tider mm. Det här har jag utnyttjat genom att lägga upp veckan med tre träningar, vilket jag aldrig tidigare har gjort, och det har varit sååååå himla nyttigt. Det har varit mycket grunder, alltid checka av takt, tempo, form och lösgjordhet innan det varit aktuellt att gå vidare med annat. Fokus utöver grunderna har varit att titta på olika programdelar och träna dessa – skolorna t ex. Jag har lite svårt att känna när jag får ”rätt” ställning och böjning, så det har vi tränat en del på. Ofta upplever jag att vi tappar spänsten i skolorna och det hoppas jag kunna komma åt på lite sikt. Nu blir det (tyvärr) ett träningsuppehåll på ett par veckor men efter det så hoppas jag att kunna träna i alla fall två gånger per vecka under en period. Tack och lov för semesterersättning och extra lön från Sommarskolan! 😀

Jag fick rekommendation om att skritta ut en dag mellan träningarna, så jag slängde ut en förfrågan på FB och fick flera svar. Kul! Jag lastade Mackan och åkte iväg till en tjej som jag inte har träffat på väldigt länge. Där fanns det fina ridvägar i en fantastiskt fin miljö. Härligt! Olika omständigheter (långtradare och grävmaskin) medförde att våra hästar fick ett längre och rejälare träningspass med mycket klättring istället för det lugna skrittpass som var tänkt. Jag befarade att Mackan skulle vara helt slut i sina muskler dagen efter då jag skulle träna, men han fixade det riktigt bra som tur var. Nästa gång jag lastar Mackan och åker iväg så blir det nog en tur till havet. 🙂

Nästa vecka blir det en dag i Falsterbo tillsammans med några av mina klubbkamrater och det skall bli riktigt roligt! 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: