”G prydligt men slappna av i skänklarna och få hästen mer aktiv för kvickare hjälper.”

Eftersom domaren i föregående klass tyckte att Mackan bitvis tappade energi och bjudning så tänkte jag råda bot och bättring på det i den här klassen. När jag kom in på banan så tog jag några rejäla galopper på långsidorna så att Mackan skulle vakna till, vilket jag upplevde att han också gjorde. Dock visade vi inte tillräckligt i mellantraven och så fick jag taktmissar i mellanskritten mellan B och P, vilket beror på att Mackan var ”på” och trodde att det var trav som gällde när jag knackade till lite med skänkeln för att få honom lite mer energisk. Helt ok, tycker jag. Efter halvcirkeln så fick jag totalt hjärnsläpp och fattade galopp istället för att göra skänkelvikningen, vilket jag kom på samtidigt som domaren öppnade bildörren och ställde sig upp. Tusan också! MEN det drabbar även den bästa – det såg jag i Falsterbo. 😉 För min del var det första felridningen och jag måste säga att det var en lättnad att uppleva den. Det var ju inte så farligt som jag hade föreställt mig.

Med tanke på att jag hade en felridning och en 4:a så är jag riktigt nöjd med insatsen. Jag roade mig med att räkna på hur det hade sett ut poängmässigt om jag inte hade fått dem, och då kan det vara så att jag faktiskt hade varit placerad i den här klassen också. Kan inte vara annat än nöjd!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Kategori: Stor häst
Arrangör: Olsegårdens Ridklubb
Typ av tävling: Regional
Domare: Sophia Nilsson
Klass: LA:3 2003
Procent (heltal): 64
Procent (decimal): 57
Lagtävling: Nej
Placering: 10

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: