Trassel i vänstergaloppen.

Efter knappt en veckas vila för Mackan så var det dags för träning igen. Mackan har säkert uppskattat att få gå i hagen och strosa utan att knappt ens bli borstad, men jag upplever att han uppskattade träningen lika mycket. Bra bjudning och han tänkte framåt i stort sett hela tiden – förutom i vissa partier i vänstergaloppen. Där vet jag inte riktigt vad som har hänt, för tidigare har det flutit på bra oavsett varv och jag har haft relativt lätt för att korta upp honom efter en ökning. I dag bröt han av så fort jag gjorde en ansats att fånga upp honom, det blev högergalopp istället för vänster och han var nära på att sticka ut genom grinden några gånger. Märkligt. Jag vet med mig att jag måste förbereda vägen i volten och ibland glömmer jag av det, men den här gången funkade knappt ens det. Får jobba på det… Analyserande och funderande som jag är så började jag genast fundera på om han hade sträckt sig eller gjort något annat i hagen, men Isabel sa att om han hade gjort det så skulle han aldrig gått så bra som han ändå gjorde. 

Jag red ett lättare pass dagen före träningen och var förvånad över hur bra han gick efter en vecka i hagen, och både jag och Isabel var nöjda med dagens träning så det finns hopp. 😀 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s