”Fore!”

”Fore!” Jag både hörde ropet från golfbanan och såg bollen närma sig min stallkamrat Nancy och hennes häst. Som tur var damp den ner i backen några meter bakom henne och hästen, men vare sig hon eller hästen märkte något. Nancy red vidare mot Gåsevadholm och jag och mitt sällskap Maria blev kvar i kvällssolen på stigen intill golfbanan. Efter en liten stund kom golfarna fram till oss för att leta efter den lilla vita försvunna bollen som vi visste låg på stigen precis bredvid Mackan och mig. ”Vet ni inte vad Fore betyder?!” utbrast en medelålders kvinna i sina bästa år. ”Nej, vi har ingen aning – vi håller bara på med hästar” blev mitt svar. ”Det betyder att man skall ta skydd” svarade kvinnan. Eftersom jag har passerat Gräppås golfbana ett antal gånger under tiden som Mackan var konvalecent så kontrade jag vänligt men bestämt med att Gräppås minsann har en skylt där som talar om för golfarna att man inte skall slå ut sin boll om det är människor eller fordon på vägen och att jag trodde att det gällde på Forsgården också. Men inte… Nej, det som gäller är att man skall ta skydd om någon skriker ”Fore” – men hur svårt är inte det när man befinner sig på en stig mellan golfbanan och ett kalhygge med fullt av sly?? ”Ja, eller så får ni lära er att slå rakare! Ni får helt enkelt träna på att bli bättre golfare” blev mitt svar. Jag fick inget svar av kvinnan, men hennes manliga sällskap garvade lite bakom ryggen på henne.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: