Red igenom programmen.

Det börjar närma sig tävling och även om jag har ridit olika programdelar på träningarna så ville jag rida igenom programmen en sista gång före tävlingen på söndag. Först red jag fram ca 30 minuter på egen hand och därefter kom Isabel och tittade på övergångar, spårning och lösgjordhet. Något av det första hon sa var ”släpp tankarna på prestation”. Hon hade direkt sett att jag satt lite annorlunda i sadeln, dragit upp axlarna och var lite allmänt spänd. När jag blev medveten om det så gick det direkt bättre att rida och Mackan svarade bättre på allt jag gjorde. Intressant.

LB:2 går rätt bra om jag bara kommer ihåg att rida varje steg och ”spänna bågen” före mellantraven. Av någon anledning så glömmer jag lätt av vägen i LA:3. På förra tävlingen tappade jag minnet efter halvcirkeln i trav och på den här träningen så tappade jag minnet efter den sista förvända galoppen. Märkligt! Jag har ju ridit det här programmet så många gånger nu så det borde börja sätta sig i ryggmärgen… På söndag skall jag komma ihåg vägen, att rida varje steg, förbereda, halvhalter och allt annat som krävs. Wish me luck! 😉

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: