Första träningen efter vilan.

I dag har vi tränat, Mackan och jag. Det gick väl inte skitbra, men vad kan man förvänta sig efter en veckas vila och en uteritt? På något sätt har både jag och Mackan haft lite snöstorm i våra hjärnor eftersom vi fick backa några steg jämfört med tidigare träningar. Det här har vi ju upplevt förut och det är bara att bita ihop och komma igen en annan gång. Nu får jag jobba lite med att uppdatera Mackan på enkla byten och lite annat som vi har tränat på tidigare, så går det säkert bättre nästa gång. Om det är någon gång som vi skall träna så är det faktiskt så här efter vilan, för då är det bra att ha någon som har ögonen på oss och kollar så att vi gör rätt.

Det är märkligt det där med träning. Tänk vilken skillnad det gör att någon står och tittar – bara det gör ju att jag skärper mig ordentligt. (Självklart får jag lite heta tips från coachen också.) Så från det att Mackan kändes lite tung och seg blev han lätt och energisk. Suveränt! Tack Isabel!

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Första träningen efter vilan.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: