Nybörjare

Skolavslutning, jul och andra aktiviteter har medfört att jag inte har kunnat rida regelbundet och nu var det ca en vecka sedan som jag satt på Mackans rygg. Det positiva är att det gick lättare att stretcha ljumskarna än vad jag befarade, det negativa är att den lilla ridkänsla jag har jobbat fram har runnit ut ur kroppen. Jag har haft fantastiskt bra hjälp av Jossan som har ridit Mackan åt mig, men vad hjälper det när det är jag själv som tappar känslan? Första ridpasset efter en veckas uppehåll från ridning ägnades åt att jogga Mackan och försöka få min kropp att fatta att jag var på hästryggen igen. Undrar vad som händer med min ryttarkänsla om jag måste opereras och vara utan ridning upp mot sex månader??

Nästa vecka har jag bokat in två träningar och hoppas på så vis komma på bana igen för nu är siktet inställt på div I till våren. För att bättra på det hela ytterligare så tänker jag ta tag i mina pilatesövningar igen, men hittar inte min pilates-DVD. Trist! Mest troligt är den på Humlans minilager så jag får be maken ta en sväng dit. 😀 Nu jäklar!

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: