Som vanligt så fastnar jag lätt på nätet och letar information om olika saker. Efter dagens träning så har jag sökt på ”koll på yttersidan” samt ”sittbenens placering på volt” och hittade det här:
Karin Öljemark om lampan i bröstbenet som skall lysa vägen.
Karin Öljemark om att rida öppna på nytt sätt.
Volt och förvänd öppna ger koll på ytter.
Karins förklaring om lampan i bröstbetet känner jag igen från de gånger jag tränade för henne i samband med kursen Mental träning, så det var bra att jag blev lite påmind nu. Eftersom jag inte riktigt får till skolorna på ett riktigt bra sätt så hoppas jag få hjälp med ovanstående länk om att rida öppna på nytt sätt och den understa länkens övning skall också bli spännande att testa.
Nu längtar jag till morgondagens ridpass! 😀
Gilla detta:
Gilla Laddar in …
Relaterade
Författare: dressyrbitchen
Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad.
Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver.
Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.
Visa alla inlägg av dressyrbitchen