Tände lampan i bröstbenet och kopplade på höfterna.

I kväll var jag ensam i ridhuset och passade då på att dra på lite musik som jag gillar. Promenerade i ca 15 minuter och hoppades få upp värmen i fingrar och fötter något, men det gjorde inte mycket nytta. Satt upp och fortsatte skritta i ca 15 minuter och testade då en av övningarna i gårdagens länkar – Karin Öljemarks lampa i bröstbenet. Skrittade och tänkte extra noga på att jag skulle lysa vägen med lampan i bröstbenet och när det funkade så kopplade jag på höfterna också och skrittade öppna på långsidan. Det funkade suveränt!

För att inte förfrysa mig så övergick jag till trav och galopp och efter en stund kom känseln tillbaka i fingrarna. Skönt! Fortsatte att rida öppna med lampan i bröstbenet och höfterna som Mackans bakben och det fungerade över förväntan. Det skall bli kul att fortsätta utveckla detta även på träning så att jag till slut kan få skolorna att flyta som smält smör i solsken. 🙂

 

 

I morgon är det dags att börja jobba igen efter två veckors ledighet och jag kan väl erkänna att jag inte är särskilt peppad.

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: