Värsta kylan!

Nu är vargavintern här! Vattnet i stallet har frusit, hinkarna inne har frusit och i hagen fryser vattnet snabbare än kvickt. I och med att vi normalt sett inte har så här kallt så är jag inte ordentligt rustad – vare sig med kläder eller termobar.

För att inte frysa ihjäl så har jag ibland valt att promenera med Mackan istället för att rida och det går väl sådär får jag erkänna. I går var planen att promenera en längre sträcka men jag fick vända efter några hundra meter eftersom Mackan gjorde luftsprång och var allmänt stollig. Att jag inte hade broddar och att Mackan också halkade runt som en varm skit i en kall pisspotta (pappas uttryck) var en bidragande orsak till att jag vände tillbaka och jobbade med ledarskapsträning på gårdsplanen istället. Hur som helst så fick han röra på sig och förhoppningsvis fattade han att det är jag som är chefen. (I dag fick jag påminna honom om det eftersom han hade glömt det under natten…)

 

 

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

3 reaktioner till “Värsta kylan!”

    1. Jag vet faktiskt inte. Finns det ingen knapp någonstans? 😉 Jag har försökt att få till en prenumeration av din blogg också, men där verkar det som om jag måste skapa ett konto. Stämmer det?

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: