Silicon eller teflon?

Ringde hovslagaren för att höra när han kommer nästa gång och passade samtidigt på att fråga om hur jag skall göra med styltorna under Mackans framhovar. Han var förvånad över att det blev styltor i och med att Mackan har heltäckande sulor fram, men han tipsade om att jag kunde testa att köpa teflonspray.

På vägen hem från jobbet stannade jag på Lantmannabutiken i Fjärås och köpte en burk siliconspray (?) och kände mig både nöjd och förhoppningsfull när jag satte mig i bilen igen. Åkte till stallet, gjorde rent Mackans framhovar riktigt ordentligt innan jag sprayade dem invändigt och lät honom stå en stund på stallgången innan jag tog ut honom i det underbara vinterlandskapet för att testa om sprayen funkade. Mackan var lite yster och det kändes lite riskabelt att gå med honom bockandes vid min sida så jag tog risken och släppte lös honom. Under tiden som min häst bockade loss i den halvdjupa snön så stod jag och njöt av den underbart vackra miljön. Snötyngda buskar och träd, ett rosa slott inbäddat i vit snö, en stilla å med snötäckta flytande stockar i och en måne som lös upp alldeles fantastiskt och gjorde så att det blev skuggor i snön trots att klockan var sent på kvällen. Helt makalöst vackert!

Glädjande nog så verkade det fungera med siliconspray (även om det var teflonspray som hovslagaren tipsade om), så i morgon hoppas jag att jag kan rida i paddocken istället för inomhus. Håll tummarna för att det funkar, för då blir det även uteritter till helgen!

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Silicon eller teflon?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: