Snöstyltor.

Trots skidåkare, faror som lurade i buskarna och fjärilar i magen så gav jag mig ut i det underbara vinterlandskapet med Mackan. Jag hade noga gjort rent under framhovarna, torkat sulorna med handduk och sprayat dem med mitt nya siliconspray, men vad hjälpte det? Till en början så verkade det faktiskt som om sprayen gjorde verkan och det gick riktigt bra att pulsa fram i snön, men efter hand så byggdes snön på och styltorna var ett faktum. Mackan halkade rejält ett par gånger och till slut så hoppade jag av och ledde honom sista biten tillbaka till stallet. Typiskt. I dag var han mycket lugnare än i går och jag kände att jag kunde slappna av och hade gärna varit ute betydligt längre än vad det blev. Vi mötte både lördagsflanörer, hundar och skidåkare utan problem och Mackan var hur cool som helst. Nu hoppas jag att snön ligger kvar tills dess att hovslagaren har varit här för då skall jag också ut och galoppera i snön. Det ser jag fram emot. Tills dess får jag försöka hitta något annat som kan hjälpa mot snöstyltor och jag tar tacksam emot tips. 😀

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Snöstyltor.”

    1. Japp! Förra vintern gjorde jag något liknande. Nu har Mackan redan hela sulor fram och jag vet inte om det får plats ytterligare en mellan skon och hoven. Fast nu töar det ju som bara den och på fredag kommer hovslagaren, så det löser sig av sig självt. Frågan är om jag skall pausa Propad-sulorna och ha snösulor för säkerhets skull eller om jag skall be om extra broddhål och köra lösa sulor som sätts fast i broddarna enbart vid behov? 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: