Massagebehandling mm.

I dag fick Mackan behandling nr 2 på relativt kort tid och den här gången var musklerna mycket bättre än vad de var vid förra behandlingen. Emelie gav Mackan strömbehanding på ländryggen och tvärs igenom rumpan – från höftben till höftben, typ, och efter det masserade hon bog, rygg, ländrygg och bakdel. Från topp till tå med andra ord. På vissa ställen tyckte Mackan att det var riktigt obehagligt och då kör han fram huvudet samtidigt som han joxar med tungan. Han blir alldeles introvert för en stund, men rätt vad det är så släpper det och då tuggar han nöjsamt tills det är dags för nästa obehag. Bröstmuskeln på vänster sida var riktigt bra men när Emelie masserade på höger sidas bröstmuskel så blev han riktigt grinig. Visserligen inte som förra gången men han visade klart och tydligt att det INTE var skönt. Öronen bakåt och lätt klapprande tänder… Förutom massage och strömbehandling så stretchade Emelie Mackans bakben flera gånger. Som vanligt var han lite motvillig det allra första men när han slappnade av så gick det lättare. (Det är likadant för mig när jag skall kratsa hovarna eller för hovslagaren när han skall sko.)

Efter ca 1,5 timma så var han fräsch som en nyponros och jag blev ordinerad att låta honom vila en dag och ta ett lättare ridpass/skritta ut dag två.

I morgon är det fredag! 🙂

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: