Motivationshöjare.

I tisdags kväll gjorde jag slag i saken, lastade min häst och åkte till ett ridhus i Fjärås. Egentligen finns det flera anledningar till att jag åkte iväg (och kommer åka iväg fler gånger):

  1. Det är nyttigt att komma iväg till andra ställen. Inte så mycket miljöträning den här gången i och med att Mackan har stått uppstallad där tidigare och var avslappnad och positiv trots blåst och konstiga ljud på utsidan. Skönt!
  2. Jag fick möjligheten att rida på ett fast och jämnt underlag som inte flyttar på sig så lätt. (Fick reda på att det trots det knorras lite över underlaget bland inackorderingarna där, men jag förstår inte varför.)
  3. Not so crowded! När jag kom dit vid 19-tiden så var det två ekipage till i manegen. En unghäst som reds av en unghästutbildare och så var det en gammal läromästare. Alltså väldigt lugnt. Efter en stund så gick unghästen ut och det var endast Mackan och läromästaren kvar. Alltså ännu lugnare. Väldigt skönt!
  4. Jag fick en möjlighet att träffa ett par av mina klubbkamrater, vilket alltid är trevligt.

När jag skulle åka hem så blåste det halv storm och regnade, vilket också är bra träning. Det kan ju inte alltid vara bra väder när man ger sig iväg…

Med förhoppningar om att motivationen skall öka ännu mer så ger jag mig strax iväg till stallet för att möta upp Emelie som skall massera Mackan och i morgon kommer hovslagaren. Sedan är det helg och då kan jag även rida ute. Toppen! Förhoppningsvis kan de vattna i manegen inom kort och då kommer jag boka in ett par träningar med kort mellanrum så att vi kommer på banan igen. 🙂

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Motivationshöjare.”

  1. Det är ju tokigt att du står på ett ställe med ridhus och betalar för det men ändå får åka iväg för att rida i ridhus 😱 Du kanske ska flytta honom?

    Gilla

  2. Ja, det kan kännas lite tokigt faktiskt. Men det kan vara så att jag är mer kräsen än övriga i stallet, så jag får väl leva med det – andra rider ju gladeligen på samma underlag dag efter dag. I dagsläget finns det nog inga bättre stall att stå i eftersom fördelarna överväger nackdelarna. Snart är det ljusare på kvällarna och då blir paddocken också tillgänglig. 😃

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: