Två!

Tänk att en siffra kan betyda så mycket. I vårt stall har man bestämt att det av säkerhetsskäl får hänga MAX två täcken på boxdörrens täckeshängare. Om man har två tjocka vintertäcken eller tre tunna fleecetäcken spelar ingen roll för det skall vara TVÅ. Inte fler. För om man har tre så läggs det ena upp på loftet vare sig man vill eller ej. I förrgår var jag sen i stallet och ville skynda mig hem för att hinna göra mina övningar som sjukgymnasten har gett mig och innan jag slängde på Mackan täcket med linern så kollade jag för säkerhets skull SMHIs väderprognos. SMHI sa att det skulle vara växlande molnighet och inte allt för kallt, vilket medförde att jag snabbt plockade av linern från täcket och hängde den på boxdörren. I min enfald trodde jag faktiskt att det var ok eftersom det endast var två tunna täcken där sedan innan, men ack vad jag bedrog mig. I går var det ett (argt?) inlägg på FB som sa att vi enbart få ha TVÅ täcken. Inte fler. Lite obstinat som jag kan vara så undrade jag varför regeln om antal täcken finns. Så var den diskussionen igång… Att vi inackorderingar ifrågasätter vissa saker är verkligen inte poppis och personligen tycker jag att det är jättebra när människor är ifrågasättande, för om man aldrig ifrågasätter saker så blir det aldrig heller någon förändring. I skolan uppmanar vi våra elever att ifrågasätta, även om det bidrar till att det ställer högre krav på oss pedagoger. Att det skulle vara en arbetsmiljöfråga för stallpersonalen om det hänger två eller tre täcken på boxdörren har jag svårt att tänka mig. Det är nog snarare så att det är en prestigefråga – man får helt enkelt inte ifrågasätta de regler som finns. Ge och ta, tänker jag. Från och med nu så tror jag faktiskt att jag struntar i att stå i gödselcontainern och gräva 4-5 gånger i veckan för att det skall bli lättare för alla att kunna köra upp sina kärror och tömma dem…

Frågan är vad som gäller när täcken, byxor och annat försvinner? Vem ersätter det? Nu i kväll var det en stallkamrat som saknade sitt ländtäcke och en annan som saknade sina byxor. Frågan är vart de har tagit vägen? Soptunnan? Irritationen växer hos en del av inackorderingarna, vilket är väldigt synd. Kanske dags för en utvärdering? Kanske dags för Åsa Gårdsskolas FFF – Framhålla, förändra, förbättra. Våra elever får utvärdera såväl sig själva som verksamheten regelbundet – allt för att ligga på topp som verksamhet!

tre

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: