Träning istället för tävling…

Ja, ibland blir det liksom inte som man har tänkt sig. I går tänkte jag att jag minsann skulle åka på tävling på söndag eftersom jag behöver tid på banan för att få lite rutin. I dag hämtade jag bilen på verkstaden efter det att den hade fått nya bromsbelägg och på väg hem lös det en varningslampa som jag tidigare inte har sett. Märkligt. Frågan är vad det är? Enligt instruktionsboken så är den en allmän varning som kan betyda att det är fel på i princip vad som helst. Skumt. På tisdag skall den tillbaka till verkstaden för att byta något som har med handbromsen att göra och då får han se vad det är som i övrigt kan vara fel. Att då ge mig ut på vägarna med Mackan i transporten känns inte alls bra, så jag har faktiskt avanmält från söndagens tävling. Det gör faktiskt ingenting i och med att jag upplever att Mackan behöver lite mer styrka och att äldsta dottern med familj kommer på besök i helgen. 🙂

Planen är att träna vidare och anmäla mig till några tävlingar i slutet av sommaren. Tills dess blir det både styrke- och konditionsträning – både för mig och för Mackan.

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: