Tvärstopp!?

Åkte in till Göteborg i dag för att, som jag planerat, få stötvågor för min adduktortendinos. Men ack vad jag bedrog mig! Ortopeden gick igenom min rörlighet och styrka väldigt noga och när han var klar så sa han ”jag tror faktiskt INTE att det är adduktortendinos du har”. What? Jag som har bilder från ultraljud på det. Hur skulle det inte kunna vara det? Ortopeden var inte alls intresserad av att titta på bilderna eftersom han inte var kunnig på det området enligt honom själv. Så istället för stötvågor och en förhoppningsvis snabb lösning så måste jag nog krypa till korset och kontakta IFK-kliniken för en operation. Inte alls roligt! Jag som var helt inställd på att det var en muskulär orsak till mina smärtor (bl a tack vare tidigare utlåtanden). Om jag har tur så kan jag ha full belastning 3-4 månader efter en operation, men enligt läkaren på IFK-kliniken så kan det dröja 4-6 månader innan jag kan sätta mig på hästen igen. Hemska tanke! Just nu snurrar tankarna i huvudet för att komma på en så bra lösning som möjligt med Mackan. Jag vill inte låna ut honom till någon annan som skall rida ”vanligt”. OM jag skall ställa honom någonstans så skall det i så fall vara hos någon som kan utbilda honom vidare under tiden som jag inte kan rida, och det är ju inte gratis direkt. Undrar om det går att hyra ut boxen i 2:a hand under tiden i så fall, för då täcks ju en del av kostnaden. Att betala dubbelt är verkligen inte aktuellt på en lärarlön. 😦 Ett annat alternativ är att Jossan rider så mycket hon kan och utöver det så kanske min tränare Isabel kan rida då och då mot betalning. Ja, jösses… nu fick jag något att fundera på.

imgres

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

3 reaktioner till “Tvärstopp!?”

  1. Men åh så tråkigt 😟
    Hoppas du blir bra till sist.
    Kontakta IFK kliniken lät ju bra antar att du redan har haft kontakt med dem. De borde väl vara de bästa på detta.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: