Tränar mellantrav.

Sommar och semester. Alltid samma visa för min del: ”I sommar, skall jag träna mycket och förbereda mig inför höstens tävlingar och jag skall göra så mycket roligt med min häst.” Känns det igen? Sommaren går och endast en bråkdel av det jag hade förhoppningar om har genomförts… Förklaringarna till varför det inte blev som det skulle är olika: tappskor, glappskor, utflykter med familjen mm. Nu är det snart dags för jobb igen med allt vad det innebär av rutiner och brist på tid. Men innan jag börjar jobba igen så skall jag försöka klämma in några träningar – helst två i veckan. Måste bara kolla NÄR jag börjar jobba igen… 😉

Förra veckan var det inplanerat träningar två dagar i rad, men på grund av en glappande sko på Mackan så fick dag nummer två ställas in och flyttas fram. Isabel var gullig och hade den träningen med mig i dag fast det är söndag. Tack! Båda träningarna har haft fokus på mellantraven utöver allt det där andra som Isabel är så noga med: takt, balans, spårning och övergångar. 😉 Förra gången fick jag rida skänkelvikning på den öppna delen av volten för att därefter trycka på Mackan i mellantrav några steg. Funkade så där, men det beror nog mest på mig själv och att jag är ovan vid övningen. Jag red också korta sekvenser med skänkelvikning och mellantrav på diagonalen, vilket jag har lättare för. Mellantraven funkade rätt bra i korta sekvenser så det finns hopp. 🙂

Dagens träning ville jag också ägna åt mellantraven eftersom det oftast är där poängen generellt sett är lägre på tävling. Isabel och jag fortsatte på samma sätt som i förra veckan, men i dag tränade jag mest på diagonalerna och TILL SLUT fick jag till det rätt  bra. 😀 Det svåraste är att låta Mackan öka utan att begränsa honom och utan att han övergår till galopp. Jag fick en del bra tips av Isabel och förhoppningsvis är jag en lösning på spåret. Det är så himla kul!

Förhoppningsvis blir det träning på tisdag igen och på torsdag skall jag iväg och rida program på KRK. Kul! 🙂

Här har jag något att sträva mot och jag beundrar ryttarens stillhet i sitsen:

Fiiiin trav!

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: