Nu händer det saker!

Jag har letat stall under en period, och det för att säkra ridningen i vinter. Ja, det finns både manege och paddock på Gåsevadholm men paddocken är utan belysning och manegen är bra så länge det går att vattna rejält i den. Av någon anledning fixar Mackan mest troiligt inte när det blir lite djupare underlag och reagerar då bl a med spända muskler. Äldsta dottern sa för några år sedan: ”Mamma, det är bara att inse – du har en klen häst.” Så kanske det är, men oavsett så måste jag försöka göra det som är bäst för honom – oavsett om han är klen eller ej. 😉 Nu blev det box ledig på Ligården där vi stod för några år sedan, och jag känner de flesta på Ligården (tror faktiskt att jag känner alla) och det skall bli kul att flytta tillbaka. Inte minst för att det är flera som både tränar och tävlar dressyr och jag hoppas att jag kan få en rejäl dos inspiration av dem.

Jag trivs riktigt bra på Gåsevadholm och beslutet har inte varit lätt, men det finns några olika anledningar till att jag ändå väljer att flytta. Det är väl så att alla stall har både fördelar och nackdelar och det är svårt att hitta något som har enbart fördelar. Fördelarna på Gåsevadholm är bl a att jag kan gå rakt ut i skogen utan att behöva möta bilar och motorcyklar, det är en fantastisk miljö och det är många trevliga människor där. Fördelarna på Ligården är att det finns belyst paddock, manege med bra underlag och alla mina vänner i Onsalas dressyrsektion där. Mackan får en stor box med öppningsbart fönster som han älskar. En av nackdelarna är att det mest är asfaltsvägar runt stallet. Självklart hoppas att att min tränare Isabel kan komma till Ligården och fortsätta hjälpa mig på min väg mot OS. 😉

Förra helgen fick jag veta att det skulle bli en box ledig på Ligården 1/11. Jag har två månaders uppsägning på Gåsevadholm, vilket skulle innebära dubbel boxhyra i november = dyrt. En av inackorderingarna på Gåsevadholm var i behov av en box till från 1/10 och det fanns en möjlighet för mig att flytta tidigare genom att tillfälligt låna en box på Ligården, men då ville de inte betala hela Mackans boxhyra på Gåsevadholm i oktober. Hur tänkte de då? Tänkte de att jag skulle flytta tidigare enbart för deras skull, betala full boxhyra på Ligården + en stor del av boxhyran på Gåsevadholm? Märkligt! I helgen fick jag ett samtal där de sa att de tar hela boxhyran för oktober och ca 10 minuter efter det hörde Ulla på Ligården av sig  och sa att Mackans box blir ledig redan 1/10 om jag vill ha den då. Också väldigt märkligt. Efter alla turer hit och dit så är det nu klart att det blir flytt redan nästa helg. Tur att jag är flexibel. 😀

Natten till i dag sov jag inte särskilt bra. Tankarna om hur jag skall få ihop nästa helg snurrade runt i huvudet hela tiden. I vaket tillstånd ser jag faktiskt inga problem, men på natten började tankarna snurra. Flytten i sig är väl inga problem att fixa, men grejen är den att jag har tävling på söndagen och behöver förbereda mig inför den också, med allt vad det innebär. Förhoppningsvis får jag hjälp av maken och sonen på lördag med att tömma boxen och köra en del saker till Ligården. Boxen på Gåsevadholm skall dessutom skuras och fixas så att den är fräsch när nästa hyresgäst flyttar in i den samma dag. Mest troligt får jag köra grejer även helgen efter, då jag också har tävling, för att få med mig allt till Ligården, men så får det bli när det blir så kort varsel. Det bästa för mig hade kanske varit att vänta med flytten till 1/11, men nu när det löste sig så bra för alla så är det bara att köra på. Tur att jag är flexibel. 😀

Hoppas att jag sover bättre kommande nätter… annars blir det jobbigt.

IMG_3169

Mackan på Ligården sist han bodde där.

 

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: