Även Mackan har testryttare. ;)

Fick ett infall i helgen och frågade Eppie om hon har lust att rida Mackan för att se om hon kan hjälpa mig med vissa saker i hans utbildning, och hon hade tid redan i dag eftersom hon ändå var på Ligården för att rida en annan häst. Det var riktigt kul att se Mackan på håll och samtidigt konstatera att jag har en jättefin häst. 🙂 Jag kunde dessutom konstatera att Eppie hade ett betydligt friskare grundtempo än vad jag vanligtvis brukar ha och att Mackan i det fick ett fräckare uttryck. Hon fick gå på honom en del med skänkeln för att han skulle ta den ordentligt och jag misstänker att det är för att jag brukar rida med sporrar och att Eppie inte hade några på sig i dag. Min målsättning är att få fram mer energi hos både mig och hästen eftersom det behövs samt att domarna ofta kommenterar avsaknaden av energi. Det är inte så att det aldrig finns energi, för det gör det, men det är oftast i slutet av en träning och jag vill helst komma dit på egen hand också. I dag förklarade Eppie för mig hur hon upplevde Mackan och det som gladde mig var att hon sa att han kan sakerna, men att han behöver blir mer framme för skänkeln och tänka framåt.

Det var både roligt och intressant att se hur hon red Mackan och planen är att hon skall komma och rida honom fler gånger. Min tanke är att Eppie får rida honom ett antal gånger inledningsvis och därefter får hon hjälpa mig från marken så att jag också kommer på rätt bana. Beträffande övrig träning så får jag ta en paus, för nu blir det fokus på det här och när vi har fått rätt energi tillsammans, jag och Mackan, så får jag se hur jag går vidare. Just nu känns det som om jag befinner mig någonstans på vägen mot målet – och det känns hoppfullt. 😉

bumpy-road

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Även Mackan har testryttare. ;)”

  1. Men så roligt! Ja visst är det härligt att se någon duktig ryttare rida ens häst, det är så inspirerande och bra! Det låter ju toppen om hon kan göra det ibland och att du sen kan sitta upp och känna hur det ”ska kännas”. Det rekommenderar jag varmt fast du redan har kommit på det själv, hehe 😀

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: