Tappsko = massage, elektroterapi och laser.

Jaha, då var det dags för tappsko igen. Fast å andra sidan var det ju ett antal veckor sedan sist… Fredag kväll, upptäcka att hästen har en tappsko, hovslagaren har tagit helg. Vad gör man då? Jo, då pratar man med bästa Emelie på Hästen i Fokus och frågar om hon eventuellt jobbar på helgerna ibland. 😉 Och det gör hon! Vilken tur att hon dessutom hade tid att titta på Mackan i dag.

Jag har inte känt att något skulle kännas konstigt i ridningen, så egentligen hade det kanske inte behövts någon massage/behandling, men i och med att Mackan går på andra underlag och att vi har introducerat en lite annan ridning så kändes det bra att lägga lite pengar på att checka av musklerna mm. Glädjande nog tyckte Emelie att han kändes fin i muskulaturen, lös och fin i både rumpa och ländrygg. Toppen. Dock var Mackan aningens lite mer spänd på högersidan än på vänstersidan, men det var ingen fara med det. Förutom massage av Emelie och med hennes Thumper så fick Mackan också elektroterapi och laserbehandling. Han uppskattar verkligen allt och är dessutom tydlig med vad han tycker känns konstigt och när det känns bra.

Hovslagaren kommer på måndag så Mackan får en vilodag i morgon också. Tidigare har Mackan knappt kunnat gå ett par meter utan sko, men sedan några månader tillbaka så verkar han inte alls vara ömfotad längre.

Egentligen skulle jag vilja lägga in nya bilder här, men jag glömmer hela tiden av att fotografera… Trist. Får se om jag kan bättra mig någon gång. 😉

IMG_1952

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: