Nya tag!

Märkligt vad vintern går fort. Eller, vinter och vinter… Hörde på nyheterna att vi har haft höst hela tiden och att det finns risk att det faktiskt inte blir någon meteorologisk vinter i år. Hur som helst så är det snart vår – iallafall enligt kalendern. 😉 Varje höst tänker jag att jag skall träna och stärka både hästen och mig under vinterhalvåret men varje år är det likadant: det har typ inte hänt något alls. Jo, i år har det faktiskt hänt lite i och med att jag med Eppies hjälp har satt lite mer sprutt i Mackan och att jag är mycket bättre i mina ljumskar samt att jag har börjat träna min egen kropp igen. Så lite har det faktiskt blivit! Mest nöjd är jag med att Mackan har kunnat vara igång hela tiden och att jag har kunnat rida växelvis i manegen och i paddocken oavsett väder eller tid på dygnet. Najs! 😀

I dag var jag nere på Svensk Ridsport och köpte mig en Stallbok så att jag kan planera in olika aktiviteter och ha koll. Från och med nu skall det bli bommar två gånger i veckan, tömkörning en gång i veckan och uteritt minst en gång i veckan – det är i alla fall planen. 😉 Jag hittade en enkel bomövning på Hippson som jag skall använda mig av ett tag. Första gången använde jag fem bommar som skall utökas till sju inom kort och även höjden på de upphöjda bommarna skall gå från en lägre höjd till en högre. Jag hittade också en annan övning som gick ut på att få till bra byten på ett lätt sätt, och den var också riktigt bra för mig och Mackan. Tanken är att jag skall använda en upphöjd bom att utnyttja initialt för byten och därefter lägga bommen direkt på marken för att avslutningsvis strunta i bommen och byta utan bom. Nu är det ju inte så att jag endast använder bom när jag tränar byten, men det här var en övning som funkade riktigt bra. 🙂

När jag kom hem från stallet i kväll så höll maken på att fixa middagen i köket. Lyx! Tänk så bortskämd jag är… Fast det är jag som fixar disken efteråt, så något bidrar jag ju med. 😉 I dag bjöd maken på torskrygg, broccoli, gröna ärtor, riven pepparot, lite lingonsylt och skirat, nästan lite mörkt, smör. Sååååå gott! ❤

torskrygg

Tänk att shopping kan vara så tillfredställande! Nu senast shoppade jag ett nytt schabrak  eftersom jag slängde ett par stycken för ett tag sedan. Det blev ett brunt med guldkant från Eskadron även om jag hade tänkt att köpa ett från Mias. Men man behöver ju nästan ha IQ max för att få ihop rätt kombinationer av rutor, passpoaler mm när man skall köpa från Mias. Nej, tacka vet jag när jag kan köpa färdiga Mias!

schabrak

Jag har även shoppat annat: produkter från Maria Åkerberg. Jag brukar köpa Maria Åkerberg i butik här i Kungsbacka men eftersom de inte har öppet lördagar då jag har tid så köpte jag även de här produkterna på nätet. I vanliga fall så brukar det man handlar från olika leverantörer vara nerpackat på något vis i antingen en låda eller i en påse, men nu när jag köpte från Fina mig så såg det lite annorlunda ut:

paket

Fint och genomtänkt! Lite lyxigt med silkespapper i olika lager!

Hade jag inte haft häst så hade jag nog lagt all tid på att shoppa! 😉

Lev väl!

 

 

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: