Häst- och humanbehandlingar

Jösses vad tiden går fort! Tror faktiskt att jag redan har konstaterat det flera gånger här i bloggen… På jobbet har det varit omdömen, betyg och skolavslutning och på studiefronten har det varit inlämningar så det har inte varit särskilt mycket tid över att lägga på att skriva här. Men nu har jag semester och då har jag all tid i världen! 🙂 Första jobbdag igen är 14 augusti och i år har jag valt att hoppa över arbetet på kommunens sommarskola för elever i år 8 och 9 samt massa nyanlända, vilket gör att jag har en lång och skön ledighet framför mig. Hoppas bara inte att tiden går lika fort som den brukar, för då är semestern snart slut.

Mackan har fått en behandling av Emelie på Hästen i Fokus och han var faktiskt ovanligt fräsch i kroppen. Vet inte om det är det nya träningsupplägget eller om det är en kombination mellan träning och underlag – skit samma, bara det är bra. 😉 Jämn och fin bak, aningens spänningar vid en ländkota och lite kort i musklerna på baksidan av höger framben. Emelie hade noterat på träningen att Mackan satte i tån först på höger fram i skritt och hon har därför tittat lite extra på höger fram när hon har släppt ut honom i hagen vid några tillfällen. Helt suveränt att hon har koll! Han har en rörelsestörning sedan länge på höger fram men den är mindre synlig nu än när han hade inflammationen i halskotpelaren. Emelie såg också att han var lite tight i bogbladet på höger sida och körde lite elektroterapi där, vilket man säkert skulle behöva göra lite oftare. Jag har tidigare sett film och bilder på hur hästar ser ut innanför bogbladet och det vore ju nästan ett mirakel om man kan komma åt det som sitter innanför… 🙂 Men vi ger det lite tid och ser vad som händer.

Fyra dagar efter det att Mackan fick sin behandling så fick jag uppsöka kiropraktorn eftersom jag sedan ett bra tag har känt att jag har varit lite sned i mitt bäcken och till råga på allt fått världens smärta i höger skinka så att jag knappt kunde lyfta benet för att gå… Misstänker att det är piriformis syndrom vilket innebär att piriformismuskeln är spänd och trycker på ischiasnerven. Det gör verkligen ont! Som vanligt kastade jag mig ut på Internet och sökte efter bot och bättring och hittade en film som visade hur jag skulle stretcha och hur jag kunde använda en liten boll för att komma åt muskeln. Aj! Satan i gatan vad ont det gjorde när jag la mig på bollen! För att undvika inflammation och ändå kunna röra mig som vanligt så har jag även tryckt i mig en kur med dubbla doser alvedon och diklofenak. Besöket hos kiropraktorn gjorde viss nytta men spänningarna i ländryggen och bäckenet finns kvar så jag fortsätter stretcha, använda den stenhårda bollen och köra massageapparaten på musklerna. Det börjar i alla fall gå åt rätt håll . 😉

tabletter

 

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: