Uppdatering equiband.

Jag köpte ett equiband för några veckor sedan och jag försöker att använda det minst 2 gånger i veckan, helst 3 men det är svårt att få till tiden ibland eftersom det är så mycket jag vill göra med min häst. Om jag jämför med hur det var för fem månader sedan med hur det är nu så tycker jag nog att det har förbättrats – om inte annat så har jag märkt att månaderna med A2R/equibodybalance har förbättrat överlinjen.

Så här såg det ut för fem månader sedan när Vivvi var hos Mackan för första gången med equibodybalance:

 

Så här såg det ut när jag linade med equibandet härom dagen:

Oftast brukar jag arbeta med honom inne i ridhuset eftersom det är så mycket annat som stjäl hans fokus när vi är i paddocken, men å andra sidan så måste han ju lära sig att koppla bort det och fokusera på arbetet istället. Just den här dagen hade jag turen att maken cyklade förbi när jag var i paddocken och jag gav honom raskt uppdraget att få filma en snutt. Alltid bra med film! Det är bara några minuters film och de visar inte allt, men de ger i alla fall ett hum om hur det kan se ut. Jag brukar alltid växla gångarter, tempo och vägar för att inte fastna i samma voltspår hela tiden.

Vi jobbar vidare med bandet och gör nya uppdateringar framöver. 🙂

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Uppdatering equiband.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: