Bildbevis på att jag viker mig i midjan.

Jag fick en bild och en kort filmsekvens av Yvonne så att jag själv kan se det hon pratade om på träningen – att jag viker mig i midjan. Wow! Det syns ju väldigt tydligt! Shit, jag som trodde att jag satt rakt i sadeln… På filmen ser man att axlarna är princip i jämnhöjd med varandra men att jag har vikt mig i vänster sida för att kompensera det att höger sittben är lite lägre i sadeln än det vänstra. Intressant! Nu blir det till att stoppa padding under höger sittben varje ridpass för att få in känslan hur det skall kännas när jag verkligen sitter jämnt med mina sittben och sträva efter det utan padding.

På nedanstående bild syns det tydligt att min högerfot är längre ner än den vänstra och det är något som jag har varit medveten om länge men som jag inte har haft verktyg att göra något åt. Jag har trott att jag har trampat ojämnt i stiglädren och töjt ut det ena och har därför bytt sida på dem – dock utan märkbar skillnad.

Olika långa ben

Förutom padding under höger sittben så måste jag också trampa ner i vänster stigbygel ordentligt för att få över sadeln lite mer på vänstersidan. Jobba, jobba, jobba… Men va fan! Sitter jag inte och tjuvhåller med den jäkla vänsterhanden också?! Ansiktsuttrycket vet jag inte hur jag ska förklara – kanske är jag fokuserad? Hahahaha! 😀

1:a maj är det dags för nästa träning i Centrerad ridning och då hoppas jag att Yvonne kan se lite skillnad. 😉 Träna, träna, träna!

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: