”Tandläkaren”

Jaha, första dagen på en ny termin och jag började med att avvika vid lunch för att köra Mackan till C-F på Kungsbacka Hästklinik för att göra en kontroll av tänderna och ta bort hakar och slipa vassa kanter. Som vanligt var jag tidsoptimist och lämnade jobbet 50 minuter före det att jag skulle vara på kliniken – och ja, jag fick rätt bråttom men hann fram precis före det att jag hade tid.

Men vad i h-vete? Hela parkeringen är ju full med transporter, människor och ponnies!? Kommer jag ens att kunna hitta en plats att parkera? Jag lyckades tråckla mig in på parkeringen och hittade en plats längst bort där jag parkerade hela ekipaget på sniskan för att inte blockera andra ekipage. Lämnade Mackan i transporten och gick in till expeditionen och såg då att det var världens kö! Vad i jösse namn är det frågan om?! Ställde mig i kön som den ordentliga människa jag är och efter en liten stund dök det upp en kvinna som jag känner sedan tidigare. Vi började prata och då fick jag reda på att det var ponnymätningar som orsakade detta ”kaos”. Alla som stod i kön gjorde det för att anmäla sig och få ett könummer, så jag gick förbi kön och meddelade att jag var på plats. 🙂 Inte för att det hjälpte så mycket…

Efter en långs stunds väntan fick jag gå och hämta min häst. Som vanligt var Mackan cool och verkade inte ta någon större notis om alla som var runt omkring, så det var bara för mig att sakta men säkert lotsa honom över parkeringen och in på kliniken. Älskade häst! ❤

Som vanligt var det inga större överraskningar i Mackans munhåla och rutinen är att slipa ner hakarna var 8:e-10:e månad, men inte mer än var 10:e sa C-F i dag eftersom de bakre hakarna hade börjat att orsaka en rodnad innanför översta kindtanden. När jag berättade att jag oftast rider utan nosgrimma så var C-F riktigt nöjd 😉 men när jag berättade att jag har beställt ett läderbett så var han mindre nöjd. Dock är jag beredd att prova för att se vad Mackan tycker om att ha läder i munnen istället för metall eller gummi. 🙂

Innan jag kunde åka hem så promenerade jag runt med Mackan en stund bland alla transporter och ponnies och då var det en kvinna som sa att det nog var tur att Mackan hade fått lugnande när det var så rörigt på parkeringen, men jag kunde käckt svara att det inte spelade någon roll – han är oftast lugn oavsett. 😉 1,5 timma senare och 2200kr fattigare så åkte jag från kliniken och om ca 9 månader så är det dags igen. 🙂

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: