Easyboot Cloud Insert pad

Den senaste tiden har Mackan varit skodd fram och barfota bak, men jag är inte helt nöjd med bakhovarna då de är oerhört låga i trakten och inte särskilt funktionella. Min bedömning är också att den elastiska putan inte är mycket att hurra för och han har garanterat negativa vinklar också. Så för att få mer input i hur jag ska göra på bästa sätt så har jag bland annat lyssnat på Anna på Viahovs hovsnack i Facebookgruppen Hovvård för hästfolk. 🙂 Där pratade de bland annat om bootsen Easyboot Cloud och den specialsulan som hör till och vilken skillnad det har gjort för många hästar. Där och då tyckte jag att det var lite dyrt att köpa ytterligare ett par boots så jag bestämde mig för att köpa ett par Easyboot Cloud Insert pads istället. På Viahovs hemsida kan man läsa: ”En kilformad mjuk Comfort Pad som formar sig efter hoven och ger extra komfort och stöd, speciellt utvecklad för rehabsyfte vid t.ex fång, negativ vinkel, navikulära problem m.m”.

Jag har nu använt sulorna i Mackans Equine Fusion Active Jogging och han verkar riktigt nöjd med det. Faktum är att jag upplever att han arbetar bättre med bakbenen när han har kilsulor – precis som för några år sedan då han skoddes med kilsulor bak. Drivet blir liksom bättre. 🙂 Jag tycker också att han hamnar mer ”rätt” med bakbenen när han står still, d v s att skenbenen närmar sig 90° mot marken och inte inunder kroppen som det brukar vara i hans fall.

Nu så här ett par veckor senare så har jag faktiskt beställt ett par Easyboot Cloud som Mackan kommer få ha även i hagen, så det blir att ha boots 24-7 en tid framöver. Min förhoppning är att Mackan inte kommer att trampa sönder dem och att hovarna (elastiska putan) utvecklas på ett bra sätt. 🙂 För säkerhets skull kanske jag får spraya bootsen i någon neongul färg så att jag kan hitta dem i hagen om det behövs. 😉 Nu läääääängtar jag tills jag får en avisering om att jag har ett paket att hämta hos ombudet i en butik inte så långt från oss. 😉

Fortsättning följer…

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: