Ner som en pannkaka..

Efter två ridfria dagar i skåne så var det äntligen dags för fredagens träning. Innan jag kunde åka till träningen så hade vi besök av Miljö&Hälsa som skulle kontrollera gödselhantering mm. Besöket gick bra och inspektören kunde åka härifrån utan att ha delat ut några anmärkningar. Det enda som möjligen kan innebära lite krångel för oss är att vi tydligen inte kan slänga vårt stallskräp på återvinningsstationen eftersom vi driver stallet som en verksamhet. Lösningen på det skulle vara att samla in all plast och köra det till återvinning två gånger om året (!). Frågan är bara var jag skall lägga all plast under ett halvår?! Det blir det nog läge att hyra upp sig på en container till..

När inspektören hade åkt så blev det att snabbt fixa till allt inför träningen. Glad i hågen kopplade jag på släpet på nya bilen men blev väldigt förvånad när elkabeln inte räckte fram till dosan på bilen. Det fattades ca 10 cm, så det var bara att byta bil och koppla på igen. Underbart när man har bråttom..

Täningen ja.. det var en ny upplevelse.. Första gången i ridhuset, Mackan var stel och spänd, jag var också spänd – hur bra kombination är det? Peter som tränade berättade för mig att jag måste lära mig att kunna rida min häst på tygeln och att det inte var någon idé att hoppa och lägga tid på annat innan hästen kunde gå på tygeln i skritt och trav. Jag sa inget, men jag vet ju att jag kan rida min häst både på tygeln och i en ändamålsenlig form för en 4-åring – men inte i dag.. här och nu.. Det är bara att bita ihop, åka hem och rida vidare för att förhoppningsvis få en möjlighet att visa vad vi egentilgen kan. Eventuellt blir det träning igen om 14 dagar om det finns plats för mig då.

Det bästa med dagens ridpass var att jag fick hjäp av Peter att lossa Mackan i högersidan, det som jag hade problem med när jag red hemma i tisdags. Däremot tog Mackan olika långa steg med bakbenen och jag hoppas att det var tillfälligt. Som tur är så skall jag till Stefan på onsdag och då får jag se vad han säger. Jag får vara noga med massagen före ridpassen för att se om det kan hjälpa.

Rödlila i ansiktet, trött och med klart tunnare plånbok åkte jag hemåt för att ta itu med resten av mitt liv..

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

6 reaktioner till “Ner som en pannkaka..”

 1. Visst får man det. Jag är ju gammal och har ändå relativt god självbild, värre är det om man är ung och lite mer sårbar.. Jag överlever – helt klart!

  Gilla

 2. Är det hösilageplasten du har problem med? Fattar inte varför man inte får slänga den på Klovsten. Du får elda upp den, det ska inte vara farligt enligt Havrepappa.
  Vad var det för en ny tränare du red för?

  Gilla

 3. Enligt Miljö&Hälsa är det bara privatpersoner som får slänga på återvinningen, och vi driver ju stallet med inackorderingar som handelsbolag och då får vi tydligen inte slänga på återvinningen. Hur jobbigt blir det inte att spara plast i ett halvår?? Vi får se hur vi gör..
  Jag red för Peter Hern-någonting, samma kille som Rebecca Glamheden rider för. Tydligen väldigt bra och det skadar ju aldrig att testa. Vi får se när nästa träning kan bli. Nu är det både student och midsommar som kommer..

  Gilla

 4. Jag fick tips av tränaren på förra stället jag stod på, att om jag och Neo hade problem med spänningar (vilket vi ofta hade och fortfarande har) så var det jätte bra att varva med bomträning och hoppning. Dels för att jag och hästen tänker på nåt annat och fokuserar på hindren/bommarna, men oxå för att det då leder till avslappning. Kul att alla ser så olika på det 😉 Du vet ju att du gör rätt, så fortsätt med det! 😀

  Gilla

 5. Vi kommer garanterat att fortsätta med hoppningen:) Eamon är jättenöjd med Mackans utveckling och det är min andra tränare också. Det jag möjligtvis borde gjort annorlunda i vissas ögon är att rida mer i paddocken, men jag har försökt att variera ridningen så mycket som möjligt för att han skall tycka att det är kul och behålla den bjudning som finns. Efter vilan blir det lite mer hårdträning inför kvalitets..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s