Muskelskada?

Började dagen med att vara funktionär på Frillesås där det var voltigetävling. Den här gången stod jag i insläppet och kunde se alla duktiga voltigörer. En del av dem är riktigt våghalsiga! Som när det är två ryttare på hästryggen och när de drar upp ytterligare en ryttare som skall upp på axlarna på en annan – dessutom upp och ner!? Fråga mig inte hur det går till, men det ser alldeles livsfarligt ut.

När tävlingen var slut så skyndade jag mig hem för att stämma av hur Mackans bakbenshälta utvecklat sig. Jag kände igenom honom och hittade ingen värme, ingen svullnad eller annat i benet. Däremot var han riktigt knölig på ett område i lårmuskeln höger bak. Vänstersidan är helt slät. Jag misstänker att han har fått en rejäl muskelbristning och jag får avvakta vad Stefan säger på onsdag. Som tur är så har jag planerat in vila för Mackan under vecka 25-27 och jag hoppas att en ev skada kan läka ut under den tiden. Själv kommer jag att ha fullt upp med både student, skolavslutningar och midsommarfirande.

För att se hur Mackan rörde sig så ville jag longera honom en stund. Innan dess så masserade jag muskeln med arnika och tog en halvtimmes promenad så att musklerna skulle vara varma innan arbetet på volten. På rakt spår visar han ingenting, vare sig i skritt eller i trav. I vänster varv kan man ana en viss ojämnhet och i höger varv syns det tydligt. Efter ett halvt varv på volten i höger varv så fick det vara bra. Lite mer arnika och därefter ut i hagen igen.

Håller tummarna för att det inte är något som tar lång tid att läka..

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s