Tjock i höger bak.

Tog en riktig sovmorgon i morse eftersom Axel och jag satt uppe halva natten och tittade på film. Så här länge kan jag inte minnas att jag har sovit på evigheter – en av fördelarna med att ha hästarna inackorderade:) Jag vaknade inte förrän 10.15, men jag kunde säkert ha sovit längre om det inte var för att jag hade en del att göra under dagen och var tvungen att gå upp. Tur var väl det. Sova länge kan väl gå an någon gång då och då, men för det mesta tycker jag inte om att sova bort värdefull ledig tid.

Martina och jag åkte till stallet vid lunchtid för att mocka och rida. När jag hade ställt Mackan på stallgången så såg jag att han var tjock  och något varm ovanför kotan på höger bak. Typiskt. Han verkade inte ha ont och han markerade inte heller när han gick, men jag skippade ridningen och kylde benet istället. Förmodligen har han brallat i den gropiga hagen och vrickat sig. Hoppas att det ger med sig – för jag vill så gärna träna nästa söndag.

Istället för att rida så gick jag ner till ridhuset för att titta på Martina och Acke. Acke har lite svårt att gå i hagen nu när det är hårt och verkar tycka att det är skönt att få gå på mjukt underlag när tillfälle ges. Martina har fått börja trava igen efter 6-8 veckors skrittvila på ordination av veterinären. Nu hoppas jag bara att hans överben på hasen inte skall vara aktivt och påverka honom negativt – för om det gör det så blir jag riktigt ledsen. Vi skall tillbaka till Åby efter nyår för ytterligare en koll och då lär vi väl se hur framtiden kommer att  se ut för honom. Under de senaste månaderna har vi dessutom försökt att få bukt med hans lösa mage och det är först nu som det verkar ge med sig. Vi har provat två olika kurer för att stabilisera bakteriefloran i magen, vi har provat halm, koltabletter, ProViva och extra avmaskning. Det som verkar ha fungerat är Provivan och avmaskningen – inte för att jag vet exakt vilket som gjort nytta i och med att vi satte in båda samtidigt, men huvudsaken är att han är bra. Det har varit lite tröttsamt att tvätta diarré varje dag – ofta hela vägen från svansroten ända ner till karlederna.. Oftast är det Martina som har tvättat och just nu är hon överlycklig över att han är bra i magen igen:-) Håll tummarna för att det håller i sig.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

3 reaktioner till “Tjock i höger bak.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s