Bättre, men inte bra.

I går kväll fick Martina och Amanda ta in hästarna eftersom Håkan och jag skulle ut på egen hand. För första gången så skulle vi göra som vi tidigare har drömt om: promenera ner till torget, gå på restaurang, se en bra film och promenera hem igen:) Vi gick till Ester och åt god mat och drack gott vin. Därefter såg vi Luftslottet som sprängdes – himla bra film. En riktig mysig kväll. Det är superlyxigt när barnen är så stora att de klarar sig på egen hand och vi vuxna kan göra lite som  vi vill.

Martina smetade in Mackans svullnad med kyllera i går kväll och redan då såg han bättre ut. I dag var det inte mycket svullnad kvar men han är fortfarande lite ”svampig” över kotan, så det  fick bli kyllera i natt också. Han brallar och busar i hagen, så det är nog ingen större fara med honom, men jag väntar ändå ett par dagar med ridningen för säkerhets skull.

I dag har Martina och jag  gjort ett gott dagsverke. Vi hämtade 30 balar halm i Förlanda och hissade upp dem på loftet. Vi gjorde också ett jätteröj i vårt ”fack” på loftet, och det var verkligen välbehövligt. Alla andra har världens ordning, men i vårt fack har det varit totalkaos i och med att vi bara har kastat in alla saker från flytten. I dag monterade vi en gammal IKEA-hylla och sorterade in alla prylar, vi satte upp krokar som vi kunde hänga upp saker på och vi började hänga upp täckeshängare till våra täcken, men balkarna var så hårda att vi inte fick in skuven ordentligt. Jag får ta med en borrmaskin och förborra hålen så går det nog lättare.

När vi kom hem från stallet så fortsatte jag att röja i pannrummet. Det är där skall ha alla våra hästsaker som inte får plats i stallet. Tanken är att ha det mesta hemma i ett torrt och lagom varmt pannrum och bara ha det mest nödvändiga på loftet i stallet. Läder och annat mår nog bättre av att vara i pannrummet. När vi har röjt så har vi hittat diverse ponnysaker som vi knappt visste att vi hade. Vissa saker skänker jag bort i stallet och andra skall jag lägga ut på Blocket. Även om det inte inbringar några större summor så blir det väl alltid några hundralappar..

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

3 reaktioner till “Bättre, men inte bra.”

  1. Skönt att svullnaden verkar gå på rätt håll och skönt att rensa och få ordning. Jag har också sålt av en del hästsaker som vi inte behövt och för pengarna jag fått har jag istället köpt sådant vi saknat. Lycka till med försäljningen 🙂

    Gilla

  2. Skönt att Mackan verkar vara bättre. Vi var på Esters i söndags. Fick jättegod mat. Det var en julklapp till mig och Henrik från Sara och Jonas. Det blev en riktigt trevlig familjemiddag. Borde gå ut och äta oftare. 🙂

    Gilla

  3. Jag är ganska säker på att jag såg dig och din familj. Vi var nästan klara med middagen när ni kom utanför. Kikade efter dig när vi gick, men jag såg dig inte. Det är ett väldigt trevligt ställe att äta på – dessutom finns det mat i alla prisklasser:)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s