Grusade planer.

Hade storslagna planer som omfattade Friskis-träning 09.00, men som fick ställas in på grund av att min rygg pajade när jag satt och åt frukost. Skit också, jag som var så träningssugen. Fattar inte att man kan knäcka till ryggen genom att bara sitta och äta frukost i stolen Gilbert från IKEA?? Samma sak hände förra helgen (tror jag att det var), men då gick det över efter en stund. Den här lördagen fick jag gå omkring som en 80-årig kärring – stapplandes med lätt böjd rygg.. Trots det så lyckades jag städa badrummet på övervåningen och mocka  två boxar:) Håkan fick åka med mig till stallet för att packa hö och bära hinkar mm, för det skulle jag aldrig ha klarat på egen hand. Jag skulle också tömkört Mackan i dag, men det fick också ställas in. Har ni någonsin sett en 80-årig kärring tömköra en vinglig unghäst? Nej, jag trodde väl inte det.

Lev väl!

https://dressyrbitchendotcom.files.wordpress.com/2010/01/4f6fa-kc3a4rring.jpg

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

5 reaktioner till “Grusade planer.”

  1. Usch ja krya på dig. Jag har haft rätt så mkt. låsningar i ryggen denna vintern och köpte krämen som Victoria Tocca rekommenderade ”Aloe vera, Aloe rub” Jättebra funkar den och på ett par dagar är man som en 20 åring igen 😉

    Gilla

  2. Här är en till med dålig rygg! Inte kul, hoppas du blir bättre snabbt! Kul tanke ändå med tanten på bilden tömkörandes i snön. Var hittar man krämen förresten? Skulle inte han något emot att bli som en 20-åring igen. Krya på dig!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: