Träning för Isabel.

Sista dagen som jag är sjukskriven. Bokade in en träning med Isabel mitt på dagen, för det lär jag inte kunna göra förrän jag har sommarlov (om ca fem veckor..). Lyxigt.

Red inte fram särskilt länge eftersom Mackan svarar snabbare på det lösgörande arbetet nu. Hann till och med skritta en stund innan hon kom ner till manegen. Det är otroligt skönt att ha sin tränare i samma stall, för då slipper man ju hålla på och köra hit och dit.

Jag fick börja arbeta Mackan på volten och i vänstervarvet så sköt han ut bogen, vilket jag fick jobba en del med. Efter en stund var han jättefin och spårade bra. Jag fick lägga upp tempot ett snäpp så att jag fick en frisk arbetstrav. Herrejösses vad ALLT rörde sig – hästens kropp och rygg samt min kropp. Jag måste se till att få lite egen kroppskontroll i det här läget.. I den traven fick jag rida ut på fyrkantsspåret och fortsätta arbeta med halvhalter och aktiviteten i bakbenen. Han kändes verkligen jättefin! Vi fick också rida in på diagonalen och öka traven, vilket faktiskt fungerade över förväntan. Isabel gav mig några tips på hur jag kan göra för att dölja min brist på kroppkontroll, och det är jag tacksam för. (Nu skall jag bara komma ihåg det på tävling också.) Arbetade en del med att öka och minska volten – både i trav och galopp. Efter det fick jag gå ut på fyrkantsspåret i galopp och lägga in två volter på långsidorna. Det var en mer samlad galopp i dag än vad vi har tränat på tidigare och jag kände verkligen att jag hade Mackan med mig. Vid ett tillfälle så kändes det nästan som om jag hade kunnat påbörja en galoppiruett:-) Han kan samla sig den grabben! Efter galopparbetet så fick jag trava och lägga honom i en väldigt låg form. Både Mackan och jag var riktigt svettiga när vi var klara, och jag är glad för att jag inte hade cyklat till stallet den här dagen.

Lev väl!

 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: