Över bräckan med Emelie och Emma.

Lördag. I dag blev det en välförtjänt skrittur för Mackan efter gårdagens träning. Emelie och Emma visade mig en väg som man kan skritta på, och något annat än skritt är inte att tänka på eftersom det mestadels är asfalt på den rundan. Vi red faktiskt inte hela rundan eftersom det går kossor på båda sidorna av en stig, och vare sig Mackan eller Emelies häst gillar kossor. Därför vände vi och skrittade tillbaka. Längst uppe på Fjärås bräcka så går Hallands ridled, men konstigt nog är vägen avspärrad och det finns också skyltar om att ridning är förbjuden. När vi skrittade där så kom det två medelålders cyklister och påtalade att ”ridning är faktiskt förbjuden här”, och mitt svar blev då att ”ridleden går faktiskt här”. När vi hade kommit tillbaka till stallet så ringde jag till Michael som är ordförande i Miljö & Hälsa i Kungsbacka för att fråga hur det låg till med ridningen på bräckan. Hans svar blev då att man visst får rida på asfalten, men inte ner i naturreservatet vid Lygnern. Jag skall nog ta och ringa till Kommunen och till Länsstyrelsen för att få dem fixa till skyltarna så att folk slipper störa sig på att man rider där uppe. En i stallet hade tydligen blivit påhoppad av en man som började dra och slita i tyglarna på hästen! Sanslöst galet.

Lev väl!

https://i0.wp.com/granfondo.lvg.nu/images/brackan.jpg

Fjärås bräcka

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: