Felsökning!

Började dagen med att sätta mig vid datorn och fortsätta mitt letande efter tungfel, bett mm. Bestämde mig för att fixa en Remontnosgrimma och något mjukt att sätta på nackstycket på grimman (eftersom de går med  grimma i hagen). Jag mailade till återförsäljaren för Bombers bett och rådfrågade dem om bett. Tänker att det kanske finns kunnigt folk och förhoppningsvis bra priser i Falsterbo. Dessutom är det alltid roligt att handla i Falsterbo.

I stallet bytte jag nosgrimman och satte på bettet som jag har ridit med tidigare. Jag lånade Irmas magnetband och satte det under nackstycket på grimman i ca 10 minuter. Efter det masserade jag nacken på Mackan och kände lite extra på musklerna innan jag sadlade och satt upp. Jag började med att rida en sväng i sandtaget nedanför bräckan innan jag gick in i paddocken, vilket är en lagom sväng på ca 15 minuter. I paddocken började jag rida i höger varv eftersom det är lättare för Mackan att gå riktigt då. Han kändes mycket lugnare i munnen med det gamla bettet och den låga nosgrimman. Visserligen såg jag att han grejade med tungan och la den över bettet vid några tillfällen, men jag upplevde inte att han var svår att ställa eller stum i munnen. Härligt. Han kändes rätt fin i vänster varv också, vilket känns hoppfullt. Jag tänker fortsätta med att massera och stretcha nacken för att se om han kan bli helt lugn i munnen och jag kan säga att det verkar lovande.

Lev väl!

https://i0.wp.com/www.magnethealth.se/pub_images/large/7008_1_82.jpg

(Magnetband.)

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: