Lösgörande i manegen.

Började dagen med att äta en riktigt god frukost samt att läsa några trädgårdstidningar. Blev inspirerad till att ta tag i spaden och göra ett röj i rabatten. Tala om att det växer som ogräs där ute! Tyvärr är det inte bara växterna som växer – utan det gör även ogräset. Värst av allt är nästan de smultron/jordbubbar som växer i vissa delar av rabatten, för de håller på att ta över allt med sina utlöpare och nya små plantor. Det var bara att bita ihop och ta kommandot över rabatten igen. Efter några timmar hade jag kört iväg tre fulla skottkärror med både det ena och det andra – och vilken träningsvärk jag började känna i rumpan! Inte att leka med. Det  var knappt att jag kunde böja mig ner för att knyta jympaskorna när jag skulle till stallet..

I dag red jag Mackan i manegen. Försökte ha Sally Swifts fågelungar i händerna för att göra livet lättare för Mackan. Det är en väldig skillnad nu när jag har det gamla bettet igen. Visserligen känns det en väldig skillnad på höger och vänster varv, men det är inte alls så illa som det var tidigare. Emellanåt lade han tungan över bettet, men då försökte jag att inte göra någon affär av det utan red bara på som om ingenting hade hänt.

Avslutade dagen i stallet med att lägga på Dr Schaettes liniment uppe i nacken på Mackan. Masserade lite också i nacken och på halsen, vilket han uppskattade. Frågan är om det sitter i musklerna eller i kotorna?

Lev väl!

http://www.algonet.se/~jegra/jpg/diverse/skeletthals-kotor-korrigerad.jpg

 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: