Dagens ridning: Blå tumnagel och blåmärke på armen.

Började dagens ridpass med att skritta fram i grusgropen bakom stallet. Mackan var spänd och tittig, vilket medförde i att han kastade sig vid ett tillfälle när en duva flaxade upp framför oss. När jag tog emot med handen i mankammen så vek sig tumnageln rätt upp inne i handsken. Jäklar vad ont det gjorde! I samma veva lyckades jag smälla till med underarmen på framvalvet och det i sig gjorde att jag fick ett blåmärke och en bula. Det var nog tur att jag inte red ut ensam på en längre tur i dag..

Arbetade Mackan i paddocken i dag. Hade lite samma tänk som i går med fågelungarna i händerna, och det gick riktigt bra. Jag avslutade med att träna lite på de skänkelvikningar som vi måste få till för att kunna starta LA så småningom.

Efter ridningen så skulle jag göra manstretch på Mackan och jag märkte då att han inte alls ville vara med om det när jag skulle stretcha höger sida ganska långt upp. Där har han ont. Skall ringa Stefan i morgon och se om jag kan få en tid ganska snabbt. Det kan inte vara roligt att ha ont i nacken..

Lev väl!

https://i0.wp.com/www.nyfikenvital.org/files/images/duva-flyger.jpg

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Dagens ridning: Blå tumnagel och blåmärke på armen.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: