Hackamore i paddocken.

Dagens ridpass var tänkt att genomföras i manegen med massa bommar och lämpliga övningar, men jag fick tänka om eftersom tiden rann iväg. Istället red jag i paddocken för att inte hamna i samma spår som i går. Red på Hackamore och det fungerade jättebra. Mackan lyssnar riktigt bra och han är väldigt lydig. I dag red jag bl a en övning som gick ut på att trava på en mindre fyrkant och i varje hörnpassering så vände jag honom för ytterskänkel och yttertygel – nästan som en kvarts piruett i trav (?!). Han vände riktigt bra i så gott som alla vändningar. Försökte också att arbeta med att länga och korta galoppen, vilket inte var helt lätt. Han bryter gärna av så snart jag skall korta upp honom, och jag måste nog försöka använda sätet mer effektivt än vad jag gör nu. Jag misstänker att det blir lite för mycket hand – och så missar jag att understödja med skänkeln.

I slutet av ridpasset så kom Irma in och longerade sin häst en stund – helt ok för mig och den andra ryttaren, men man blir ju lite begränsad i ridningen när mittvolten är upptagen.. 

I morgon skall jag träna för Isabel och då hoppas jag att jag kan få hjälp med en hel del!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: