Genomridning inför morgondagens träning.

Har bokat in träning för Ingers tränare Görel som brukar komma varannan lördag. För att inte verka helt lost så blev dagens uppgift att få Mackan uppmärksam och lösgjord. Styrketräningen i dag fick bli 10-meters volter i galopp utmed spåret, och det löste vi rätt bra. Mackan måste bli lite starkare så att han orkar gå i en kort galopp och sätta sig lite mer än vad han kan nu. Vi har varit där, och vi kommer att kunna göra det igen. Det är så otroligt skönt att inte behöva ha dragkamp med honom i vänster varv längre. Tungan ligger där den skall och ridbarheten blir därefter. Underbart!

Har kolla upp olika alternativ till att få upp proteinmängden i Mackans foderstat och jag blev rekommenderad att gå över till ett annat kraftfoder, men när jag räknade på det så skulle det bli dubbelt så dyrt som i dag. Ibland kan man bli lite lurad av att säckarna är billigare, men när man tittar på mängden foder som behövs ges så ser man snabbt skillnaden i pris. St Hippolyt har nog setts som ett relativt dyrt foder, fast å andra sidan så behöver jag bara ge 1 kg/dag. Köpte Krafft muskel på vägen hem från stallet och skall ge honom det + lite olja för att få upp honom i hull igen. Det är ganska många hästar i stallet som har tappat i hull i vinter. Trist!

Lev väl!

 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: