Nya friska tag!

Satan i gatan vad kallt det är! Tyvärr får jag inte plats med långkalsonger och ridbyxor i ridstövlarna på samma gång, så lår och skinkor är i det närmsta djupfrysta efter ett ridpass. I dag trodde jag nästan att huden skulle krackelera och falla av när jag hoppade av Mackan efter dagens ridning, men som tur var (eller inte) så satt fläsket kvar.

Även i dag var det ridning av lite lättare karaktär: en hel del skritt, lite trav och lite galopp. Jag får väl ta och bygga upp kondition och styrka nästan från början igen i och med att Mackan har stått så pass mycket. Snart är det februarilov och då skall jag försöka rida ut så mycket som möjligt, och det ser jag fram emot. Ridvägarna är väl inte de bästa, men jag skall nog hitta en och annan backe och några ställen där det går att galoppera så att vi kan få en positiv start på vårens ridning. Jag har planerat att träna under första halvåret och inte ge mig ut och tävla förrän vi är helt igång igen. Kanske blir första starten på hemmaklubben i juni..

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 40

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Nya friska tag!”

  1. Själv rider jag med Fleeceinderställ, termobyxor och shortchaps som jag lyckats knöla ner byxorna i. Tröjan stoppar jag innanför termosarna. Hade jag haft skägg och flätat det hade jag blivit tagen för obelix 🙂 Men jag har inte frusit en enda gång fast jag bara ridit utomhus.
    Vi har backar här, kom kom kom

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: