Ridning efter ett par dagars vila.

Då var det dags igen! Efter kiropraktorbehandling med efterföljande tvådagarsvila så var det dags att sadla Mackan igen. Kallt som satan i manegen så jag hade ett fleecetäcke ovanpå sadeln så att jag kunde lägga det över benen när jag red. 

Intressant nog så ryckte inte Mackan så mycket i kroppen som han kan göra ibland. Mina funderingar har ju varit om det är något fel eller om det är ländtäcket som spökar. Nu är jag ganska säker på att det har med ländryggen att göra. En kota låg ju snett och den har säkert påverkat honom eftersom han inte hade någon tendens alls att rycka och ”knixa” i kroppen. Eftersom vi har legat lågt med träningen så tog jag det lugnt med ridningen, det blev mycket skritt, lite trav och några långsidor i galopp. Jag kan inte känna att Mackan tar olika långa steg längre, så förhoppningsvis gjorde besöket hos Stefan susen. Liniment, massage och stretchning gäller framöver. Hur skall jag hinna med allt..?

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s