På bättringsvägen!

Nu känns det som om jag har kommit långt ifrån ”riktig” ridning. Det var längesedan som jag tränade ordentligt och jag upplever att jag är på ruta ett igen – alltså nybörjare igen. Mest troligt är det väl inte så, men det behövs några träningar innan jag är tillbaka på spåret igen. Ridningen nu för tiden omfattar mest skritt, jogging i trav och lite galopp i korta ridpass. Snart får jag börja rida som vanligt igen och då skall jag boka in en träning direkt. Ser fram emot att hitta tillbaka till det som en gång var..

I dag galopperade jag lite mer än vad jag har gjort tidigare dagar, och Mackan tycker att det är skönt att på rulla på i galopp. I traven gjorde jag en del övergångar för att få med bakbenen och lätta på vikten fram. Nu kan jag inte känna att Mackan tar olika långa steg fram, men ibland tycker jag att det är svårt att avgöra hur mycket vikt han lägger fram. I vissa fall önskar jag att vi hade haft speglar i ridhuset.

Avslutade stalldagen med lite massage och starkt liniment.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: