Uteritt i underbart väder!

Kom iväg från jobbet ganska tidigt i dag och var riktigt sugen på att rida ut en sväng i det sköna vädret. När jag kom till stallet så satt Sara precis upp på sin häst Kotten och jag frågade henne om hon hade lusta att rida ut en sväng, och det hade hon. ”Jag är klar om en liten stund” sa jag då, och i samma stund hörde jag Ulla och Anna (som har stallet) skrocka i kör: ”hehehehe… kan du vara snabb?” Jag kontrade då med ”hehehehe.. vänta ni bara så skall ni få se!” 15 minuter senare kom jag ut med min häst och kunde sitta upp! Inte illa för att vara jag.. Visserligen blev Mackan bara borstad i sadellägen och där benskydden skulle sitta, men så kan det väl få bli ibland? 

Vi red igenom grusgropen och vidare bort mot bygdegården för att se om det gick att komma över vägen där, men det var tyvärr alldeles för mycket trafik och ingen riktig väg på andra sidan om den stora vägen så vi vände tillbaka igen. Skrittade upp för backen till Fjärås Bräcka och vände där uppe för att gå hem igen. Riktigt trevlig ridtur tillsammans med Sara (som bara är 12 år). 

Nu är det en veckas semester och min dotter Amanda har hand om en ponny i stallet, så jag har tänkt att vi skall rida ut ganska många dagar under kommande vecka. Hoppas bara att vädret är rätt okej då – fast å andra sidan så är det väl bara att klä på sig ordentligt.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: