I en blöt paddock.

Onsdag och hoppträning i manegen. Som tur var så var det bra väder och paddocken var visserligen blöt men hade ett bra underlag – så där svampig och go som grusvägarna är när tjälen har släppt. Klockan var mycket och jag red inte så länge eftersom familjen väntade hemma med middagen – ja, jag har pratat om att strunta i det, men jag får lite dåligt samvete om jag inte kommer hem i hyfsad tid på kvällen.. Om jag nu skall komma igång ordentligt med Mackan så får jag nog ta mig den tid som behövs på kvällarna, så övriga familjen får nog förbereda sig att äta på egen hand vissa dagar i veckan.

 

Jag red med Hackamore i dag också och det  fungerar rätt bra. Tycker visserligen att det är lite svårt att svänga ibland och då hade det varit bra att ha en ridskolehäst som vet när den skall svänga, men Mackan är ju inte det och därför höll vi på att gå rakt igenom staketet några gånger. Ytterskänkeln kanske kan göra lite nytta då.. Ja, ja, det var ju det där med att hålla koll på kroppen och koordinera allt.. Dagens ridning bestod av en del trav och lite galopp, mest på stora volter och tre serpentinbågar.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 40

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: