Smågalna hästar!

Kom till stallet i ett underbart vårväder och bestämde mig för att rida ut en sväng. Erika som är medryttare på Nisse skulle rida ut och det hade också Alva med Pontus tänkt att göra, så jag slog följe med dem. Hästarna var alldeles småstolliga, hoppade och skuttade som de sällan gör. Mackan kunde knappt skritta utan galopperade på stället och tog skutt hit och dit. Hade Hackamoret i dag och Mackan brydde sig inte så mycket om det trots att jag hade spänt det aningens hårdare än när jag rider på ridbanan. Hästarna lugnade ner sig något efter det att de hade gått upp för den låååånga backen upp på Bräckan och efter det så gick de på rätt käckt. Erika och Alva hade tänkt sig att gå ner för den branta stigen vid sommarhagen, men det satte jag stopp för. Misstänker starkt att Mackan hade tokhoppat ner för branten och det var inget jag hade lust med eftersom jag hade dressyrsadeln. Istället gick vi bort förbi kyrkan och ner vid villaområdet – ett mycket bättre alternativ om man sitter på en något laddad häst. Det var en skön tur och vi hann tillbaka till stallet precis före det att det blev riktigt mörkt.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: