Smyggick på nya ridleden i Fjärås.

Fick sällskap av Emelie och Pigall på uteritten. Emelie har lite bättre koll på vägar än vad jag har och hon skulle visa mig en ny väg i dag. Vi hade himla tur med vädret, för när vi gjorde i ordning hästarna så regnade det, och när vi skulle rida iväg så var det uppehåll och superskönt. Strax efter det att vi hade kommit tillbaka till stallet så började det småregna igen – tala om att vi hade tur. Jag har så många gånger pratat om att jag måste skaffa mig något vettigt att rida i när det regnar, och nu är det väl på tiden att jag gör det också.

 

Emelie och jag red upp på Bräckan och tog vänster istället för höger som vi brukar. Då kom vi bort till skogen där motionsspåren går och där nya korta ridleden skall gå. Den skall tydligen bli klar till sommaren, men det verkar som om det är en hel del som redan har invigt den. Fördelen med slingan är att den är lite kuperad, och som det verkar så kommer man att kunna rida olika små rundor i en. Emelie berättade också att man kan rida vidare bortanför slingan och ut på en åker och så småningom in i en annan skog, och att det där finns en riktigt rejäl runda som man kan rida. Det verkar lovande 🙂 I dag blev det bara skritt eftersom Emelies häst har fått kiropraktorbehandling och bara skull skritta. Mackan hade inget att invända mot det.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Smyggick på nya ridleden i Fjärås.”

  1. Jag köpte en lång regnjacka på Hööks som verkligen har varit bra att ha i regnet. Kan rekomendera.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: