Styrketräning.

Måndag igen. Så snabbt som tiden går så är jag väl pensionär rätt vad det är.. Passade på att åka från jobbet rätt tidigt eftersom jag visste att jag skulle bli sittande med rättning av prov på kvällen. Var i stallet redan vid 16.30, vilket inte är vanligt. 

 

Min plan är att i stora drag varva styrketräning (i någon form), lösgörande och kondition de dagar jag aktiverar Mackan. I dag hade jag lite extra fokus på styrka så det blev många övergångar och en hel del övergångar skritt till galopp. Red på det vanliga tredelade tränsbettet och tungfelssticka och tyckte att Mackan var lite väl ”hängig” i handen. Han ville inte riktigt ta förhållningarna och när jag skulle korta upp honom så tjafsade han emot och ville ta tygeln. Marie i stallet hade en teori om att det  beror på att han inte har gått så mycket under senare tid och har därför ”tappat” i lydnad. Låter rätt rimligt.. Det blir nog ingen träning för Elin förrän till helgen, så jag får försöka på egen hand under veckan. För att vi inte skall hamna i en dragkamp så funderar jag på att testa ett lite ”skarpare” bett under en kort period. Då kan jag vara extra mjuk i handen samtidigt som Mackan ger efter utan att jag behöver hårdna i handen. Har inte riktigt bestämt mig ännu..

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: